Meraların tarım alanına dönüştürülmesi

Mera alanlarında tarım yapılır mı?

17 Ağustos 2011 günlü Resmi Gazete'de 648 ve 649 sayılı iki KHK yayımlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yayımladığı 648 sayılı KHK ile; tarım alanlarıyla mera ve benzeri alanlar tarım ve hayvancılık dışı kullanıma açılıyor.

Meraya inşaat yapılır mı?

meralara ev yapılabilir mi Haberi Mera Yönetmeliği'nde değişiklik yapılarak mera tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapma hakkına sahip olacak.

Mera vasfı değişikliği nasıl yapılır?

Eğer imar planı kapsamında bulunan meraların tahsis amacının değiştirilmesi isteniyorsa, komisyonun olumlu kararından sonra dosya ÇŞB İl Müdürlüğüne gönderilir. ÇŞB İl Müdürlüğün da olumlu görüş vermesi halinde meranın tahsis amacı değiştirilmiş olur.

Köy Merasından kimler faydalanır?

Böylelikle Devlet, Anayasanın 45. maddesinde belirtilen meraların amaç dışı kullanılması ve tahribinin önlenmesi yükümlüğünü de yerine getirmiş bulunmaktadır. Suçun mağduru meradan yararlanma hakkı olan herkestir. Meranın kullanma hakkı sahibi köy tüzel kişiliği ve meranın sahibi Hazine de suçtan zarar görendir.

Mera tarla olur mu?

Meraların satın alınabilmesi için tapu sicilinde Hazine (milli emlak) adına tescil edilmesi gerekir. Bu tescil yapılmadan meraların satışı mümkün değildir. Çünkü Mera Kanunu, meraların tahsis amacı değiştirilmedikçe başka amaçla kullanılmasını yasaklamaktadır.

Mera sürmenin cezası ne kadar?

Mera Sürmekten Kaç Yıl Ceza Alırım? Türk Ceza Kanunu 154. madde uyarınca mera süren/mera eken kişiler 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

Mera sürenler nereye şikayet edilir?

Muhtarlar ve Belediye Başkanları mera ve yaylaklara tecavüz olduğu taktirde durumu derhal İl/İlçe Tarım Müdürlüklerine bildirmekle yükümlüdür.